Om Lotta

Lotta Wenström är utbildad inredare, dekoratör och stylist. Rötterna finns i Piteå, vardagen består av en mix mellan Stockholm, Viken i Skåne och Jupiter i Florida. Tio raka somrar i The Hamptons utanför New York har också bidragit till en alldeles egen inredningsstil. Det handlar om en mix av ljuset från Norrbotten, det tidlösa från nordöstra USA, känslan på kanten av kontinenten vid Öresund och sanden intill Atlanten. Tidlöst och modernt på samma gång.

Lotta har bred och omfattande erfarenhet, först som butikschef och inredare på Nordiska Hem. 2005 startade hon egna butiken W.I.T.T. Vid sidan av butikerna i Bromma och på Östermalm har de externa uppdragen varit många och varierande: privata inredningsuppdrag i hus och våningar, offentliga miljöer och caféer, styling av butiker och montrar. 2011 lanserades en renodlad inredningsbyrå L8W HOME AB.

Nu ritar och bygger Lotta, med sin familj, sitt eget hus invid strandkanten i Skåne, förverkligar en lång dröm, att bo vid havet. Följ med på resan med STRANDHUSET. Från tanke till verklighet, från skiss till väggar och inte minst inredningens alla val.

Hoppas att det kan inspirera fler att följa sina drömmar!